Πρόσφατα Θέματα
Κορυφαίοι συγγραφείς
sdim | ||||
giorgostriant | ||||
versys650gr | ||||
vassilianna | ||||
npap | ||||
Constantinos | ||||
marlene | ||||
terravoice | ||||
gvhools | ||||
DrossTheBoss |
Άλλα φόρουμ-blog linux
www.linuxformat.grwww.athlug.gr
www.ellak.gr
http://forum.hellug.gr/
http://kigka.blogspot.com/
Κοινωνική Δικτύωση
Bookmark and share the address of linux mint forum on your social bookmarking website
Επισημάνετε και μοιραστείτε την διεύθυνση του GREEK LINUX MINT FORUM στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σας
Αναζήτηση
kde ή gnome και γιατί?
+2
giorgostriant
vassilianna
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
kde ή gnome και γιατί?
ο τίτλος τα λέει όλα (επειδή εγώ είμαι αρχάρια και δεν έχω ακόμη άποψη περί τούτου) : τι από τα 2 προτιμάτε?
vassilianna- Linux Master
- Αριθμός μηνυμάτων : 175
Ημερομηνία εγγραφής : 18/05/2010
Τόπος : στο άπειρο (και ακόμα παραπέρα)
Απ: kde ή gnome και γιατί?
Εγώ προτειμώ GNOME γιατί μου αρέσει περισσότερο εμφανισιακά και δεν windows-φέρνει καθόλου...
Βέβαια τα λεγόμενα του sdim με κάνανε να θέλω να δοκιμάσω το καινούριο KDE...
Βέβαια τα λεγόμενα του sdim με κάνανε να θέλω να δοκιμάσω το καινούριο KDE...
Παιδιά, θα σας πω απλά το εξής:
Ήμουν φανατικός gnomάς μέχρι πριν κάποιους μήνες, όταν ακόμη η εξέλιξη του KDE δεν ήταν αυτή ακριβώς που ήθελα (πολλά bugs,rough around the edges).Συν το ότι η πρώτη επαφή με το Linux ήταν βέβαια το Ubuntu πριν 3 χρόνια, και συναισθηματικά δέθηκα (και είμαι δεμένος) με το Gnome,το οποίο έπαιζε και παίζει απρόσκοπτα,χωρίς ιδιαίτερα bugs.
Η τελευταία έκδοση,όμως,που υπάρχει στο KDE (4.4 γενικώς) αποδείχτηκε σούπερ,με ελάχιστα και ανεκτά bugs (εγώ προσωπικά δεν συναντώ σχεδόν κανένα στην καθημερινή μου χρήση) καθώς επίσης και με ένα πανέμορφο και πλήρως παραμετροποιήσιμο περιβάλλον.Επίσης,το γεγονός ότι στο Gnome η εξέλιξη δεν ήταν αυτή που θα ήθελα και που περίμενα (αξίζει μια προσοχή παραπάνω το Gnome,το έχουν παραμελήσει λιγάκι,πρέπει να πω),με έκανε να στραφώ και στο KDE,καθώς δεν πρέπει να απορρίπτουμε τίποτα κατηγορηματικά,πριν το δούμε.
Το Gnome Shell θα δώσει καινούργια πνοή,πιστεύω,στο Gnome 2.30 ή 3 (όπως κι αν το ονομάσουν),αλλά έως τότε δοκιμάζω και το KDE,το οποίο είναι ένα πολύ
μοντέρνο και χρηστικό DE.
Αυτά,ως σκέψεις πάνω στο θέμα.
Δεν ξέρω εάν βοήθησα κανέναν,αλλά έτσι το σκέφτομαι.
Εξ άλλου Linux σημαίνει να έχουμε open mind στα καινούργια πράγματα...
Ήμουν φανατικός gnomάς μέχρι πριν κάποιους μήνες, όταν ακόμη η εξέλιξη του KDE δεν ήταν αυτή ακριβώς που ήθελα (πολλά bugs,rough around the edges).Συν το ότι η πρώτη επαφή με το Linux ήταν βέβαια το Ubuntu πριν 3 χρόνια, και συναισθηματικά δέθηκα (και είμαι δεμένος) με το Gnome,το οποίο έπαιζε και παίζει απρόσκοπτα,χωρίς ιδιαίτερα bugs.
Η τελευταία έκδοση,όμως,που υπάρχει στο KDE (4.4 γενικώς) αποδείχτηκε σούπερ,με ελάχιστα και ανεκτά bugs (εγώ προσωπικά δεν συναντώ σχεδόν κανένα στην καθημερινή μου χρήση) καθώς επίσης και με ένα πανέμορφο και πλήρως παραμετροποιήσιμο περιβάλλον.Επίσης,το γεγονός ότι στο Gnome η εξέλιξη δεν ήταν αυτή που θα ήθελα και που περίμενα (αξίζει μια προσοχή παραπάνω το Gnome,το έχουν παραμελήσει λιγάκι,πρέπει να πω),με έκανε να στραφώ και στο KDE,καθώς δεν πρέπει να απορρίπτουμε τίποτα κατηγορηματικά,πριν το δούμε.
Το Gnome Shell θα δώσει καινούργια πνοή,πιστεύω,στο Gnome 2.30 ή 3 (όπως κι αν το ονομάσουν),αλλά έως τότε δοκιμάζω και το KDE,το οποίο είναι ένα πολύ
μοντέρνο και χρηστικό DE.
Αυτά,ως σκέψεις πάνω στο θέμα.
Δεν ξέρω εάν βοήθησα κανέναν,αλλά έτσι το σκέφτομαι.
Εξ άλλου Linux σημαίνει να έχουμε open mind στα καινούργια πράγματα...
sdim- Linux Master
- Αριθμός μηνυμάτων : 212
Ημερομηνία εγγραφής : 10/02/2010
Τόπος : Αθήνα
Καλό το KDE δε λέω, τα σπάει, αλλά προτιμώ το Gnome για την απλότητά του. Και βασικά θεωρώ λίγο ανόητη αυτή τη "διαμάχη" μιας και αυτό που έχει το Linux ως προτέρημα είναι το command shell ή αλλιώς τερματικό. Τα υπόλοιπα είναι, για μένα (προσωπική άποψη) μπιχλιμπίδια. Φορτωμένο έχω τώρα μόνο το 3D Compiz και ότι κάνω είναι από το τερματικό.
Υπάρχει και αυτή η φήμη που κυκλοφορεί για το KDE ότι δεν θα μείνει και τόσο open και φυλάγομαι λίγο. Τώρα τελευταία δοκιμάζω και το LXDE στο Debian και μπορώ να πω ότι είναι από τα πιο ελαφρά και γρήγορα που έχω δει. Είναι απίστευτα γρήγορο!
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα βέβαια... Και θα ήθελα να περάσει το MINT στο DEBIAN (άσχετο ).
Αυτά....
Υπάρχει και αυτή η φήμη που κυκλοφορεί για το KDE ότι δεν θα μείνει και τόσο open και φυλάγομαι λίγο. Τώρα τελευταία δοκιμάζω και το LXDE στο Debian και μπορώ να πω ότι είναι από τα πιο ελαφρά και γρήγορα που έχω δει. Είναι απίστευτα γρήγορο!
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα βέβαια... Και θα ήθελα να περάσει το MINT στο DEBIAN (άσχετο ).
Αυτά....
freetux- Νέο Linux Μέλος
- Αριθμός μηνυμάτων : 6
Ημερομηνία εγγραφής : 20/05/2010
ακούμε γνώμες αλλά πάντα δουλέυουμε και τα δύο και έχουμε την δική μας άποψη!!το kde τα σπάει αλλά έχει πολλά bugs στην 4.3 που δοκίμασα και γύρισα στο gnome!!4.4 δεν ξέρω!!όσο για το τερματικό η όχι περι ορέξεως ....δεν είναι αναγκασμένοι όλοι να ξέρουν να δουλέυουν εντολές!!δεν βοηθάει πάντα!!θέλω μιντ σε debian και slackware
crazyman- Linux Μέλος
- Αριθμός μηνυμάτων : 19
Ημερομηνία εγγραφής : 17/02/2010
Παιδιά εμένα πάλι το KDE μου δημιουργεί πονοκέφαλο.χαχαχα
Είμαι για απλά και βατά πράγματα.
Gnome λοιπόν!!!
Ψηφίζω απλότητα και λειτουργικότητα .
Να πω -όμως- την αλήθεια το KDE με "τραβάει" για ένα λόγο που δεν καταλαβαίνω !!
Δεν το έχω ψάξει το KDE και πολύ και κάθε φορά που το προσπαθούσα κουραζόμουν
γρήγορα.
Αν γίνει πιο απλό το KDE θα το δοκιμάσω σίγουρα !
Τώρα για το Debian Δ.Γ Δ.Α. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Είμαι για απλά και βατά πράγματα.
Gnome λοιπόν!!!
Ψηφίζω απλότητα και λειτουργικότητα .
Να πω -όμως- την αλήθεια το KDE με "τραβάει" για ένα λόγο που δεν καταλαβαίνω !!
Δεν το έχω ψάξει το KDE και πολύ και κάθε φορά που το προσπαθούσα κουραζόμουν
γρήγορα.
Αν γίνει πιο απλό το KDE θα το δοκιμάσω σίγουρα !
Τώρα για το Debian Δ.Γ Δ.Α. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
terravoice- Linux Μέλος
- Αριθμός μηνυμάτων : 39
Ημερομηνία εγγραφής : 13/06/2010
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Παρόμοια θέματα
» Gnome voice control
» Gnome Shell : How to & screenshots
» ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ GNOME
» GNOME Gmail Notifier-Ειδοποιητης για το Gmail σας
» Gnome Shell : How to & screenshots
» ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ GNOME
» GNOME Gmail Notifier-Ειδοποιητης για το Gmail σας
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δευ Αυγ 30, 2010 10:36 am από sdim
» ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ
Δευ Αυγ 30, 2010 9:10 am από giorgostriant
» ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Δευ Αυγ 30, 2010 1:52 am από giorgostriant
» Μεταφορά του φόρουμ...!!!
Κυρ Αυγ 29, 2010 11:35 am από giorgostriant
» denuparxei.info Ανανεωμένος διαδυκτιακός πολυχώρος...!!!
Κυρ Αυγ 29, 2010 9:02 am από per
» Έχασα τα εικονίδια ελέγχου,,,,
Σαβ Αυγ 28, 2010 8:41 am από gvhools
» AVIAddXSub-Δεν ανοιγει με το Wine αν βρισκεται στο partition του Mint
Παρ Αυγ 27, 2010 11:08 am από versys650gr
» πάνελ (panel)
Παρ Αυγ 27, 2010 9:46 am από Constantinos
» Προβλημα με τον grub
Πεμ Αυγ 26, 2010 6:00 pm από sdim