Πρόσφατα Θέματα
Κορυφαίοι συγγραφείς
sdim | ||||
giorgostriant | ||||
versys650gr | ||||
vassilianna | ||||
npap | ||||
Constantinos | ||||
marlene | ||||
terravoice | ||||
gvhools | ||||
DrossTheBoss |
Άλλα φόρουμ-blog linux
www.linuxformat.grwww.athlug.gr
www.ellak.gr
http://forum.hellug.gr/
http://kigka.blogspot.com/
Κοινωνική Δικτύωση
Bookmark and share the address of linux mint forum on your social bookmarking website
Επισημάνετε και μοιραστείτε την διεύθυνση του GREEK LINUX MINT FORUM στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σας
Αναζήτηση
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΙΝΟΥΞ
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΙΝΟΥΞ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΝΟΜΕΣ
Τελευταία έχουν κυκλοφορήσει αρκετές Ελληνικές διανομές και η προσπάθεια έχει στεφθεί με επιτυχία.
Οι βασικότερες από αυτές είναι το Μονομάχος, το Οξύνους, το Σχολίνουξ και άλλες πολλές.
Οφείλομε να συγχαρούμε όλους τους φίλους αυτούς για αυτή τη φιλότιμη προσπάθεια να προσφέρουν στους Έλληνες κάτι εφάμιλλο με τις ξένες διανομές, αλλά και να αποδείξουν ότι οι Ελληνες μπορούν όταν επικρατεί η αξιοκρατία.
Η πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει στις μεταφράσεις του Ubuntu και άλλων διανομών, τώρα αποδίδει και θα τους ανταμείψει.
Τη στιγμή αυτή έχω εγκαταστήσει το Οξύνους 2 σε ένα δίσκο δοκιμών. Πιο μπροστά είχα τεστάρει
τον Μονομάχο.
Οι διαφορές δεν είναι μεγάλες αλλά ο μονομάχος είναι μεγαλύτερος και προσφέρει πολλά περισσότερα software.
Το Οξύνους με εντυπωσίασε με τα ωραία γραφικά του αλλά και με τη λειτουργία του, που είναι πολύ εύκολη . Είναι δε βασισμένο στο Ubuntu 9.10 και έχουν προνοήσει τα προβλήματα που προκύπτουν από τις κάρτες γραφικών.
Γιαυτό το λόγο το Οξύνους έρχεται σε δυο διαφορετικά versions, ένα με Ati drivers και άλλο με Nvidia. Είναι δε στά Ελληνικά μόνο, αυτή τη στιγμή.
Βλεπε oxinus GNU/Linux τελεία gr.
Ένα χαρακτηριστικό είναι το ωραίο και πολύ χρήσιμο “ Κέντρο Λογισμικού”, (τύπου GUI Control Panel) , παρόμοιο
με τό “Software Manager” του Linux Mint”/. Πολυ καλο, περιεχει επι πλεον ενδιαφεροντα προγραμματα.
Με λίγα λόγια, το Οξυνους είναι απλό και εύχρηστο, και δεν χρειάζεται να ειναι κανείς "οξύνους"
Είναι σίγουρα το Λινουξ της “Γιαγιάς”
Δοκιμάστε το και θα μείνεται έκπληκτοι.[b]
Τελευταία έχουν κυκλοφορήσει αρκετές Ελληνικές διανομές και η προσπάθεια έχει στεφθεί με επιτυχία.
Οι βασικότερες από αυτές είναι το Μονομάχος, το Οξύνους, το Σχολίνουξ και άλλες πολλές.
Οφείλομε να συγχαρούμε όλους τους φίλους αυτούς για αυτή τη φιλότιμη προσπάθεια να προσφέρουν στους Έλληνες κάτι εφάμιλλο με τις ξένες διανομές, αλλά και να αποδείξουν ότι οι Ελληνες μπορούν όταν επικρατεί η αξιοκρατία.
Η πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει στις μεταφράσεις του Ubuntu και άλλων διανομών, τώρα αποδίδει και θα τους ανταμείψει.
Τη στιγμή αυτή έχω εγκαταστήσει το Οξύνους 2 σε ένα δίσκο δοκιμών. Πιο μπροστά είχα τεστάρει
τον Μονομάχο.
Οι διαφορές δεν είναι μεγάλες αλλά ο μονομάχος είναι μεγαλύτερος και προσφέρει πολλά περισσότερα software.
Το Οξύνους με εντυπωσίασε με τα ωραία γραφικά του αλλά και με τη λειτουργία του, που είναι πολύ εύκολη . Είναι δε βασισμένο στο Ubuntu 9.10 και έχουν προνοήσει τα προβλήματα που προκύπτουν από τις κάρτες γραφικών.
Γιαυτό το λόγο το Οξύνους έρχεται σε δυο διαφορετικά versions, ένα με Ati drivers και άλλο με Nvidia. Είναι δε στά Ελληνικά μόνο, αυτή τη στιγμή.
Βλεπε oxinus GNU/Linux τελεία gr.
Ένα χαρακτηριστικό είναι το ωραίο και πολύ χρήσιμο “ Κέντρο Λογισμικού”, (τύπου GUI Control Panel) , παρόμοιο
με τό “Software Manager” του Linux Mint”/. Πολυ καλο, περιεχει επι πλεον ενδιαφεροντα προγραμματα.
Με λίγα λόγια, το Οξυνους είναι απλό και εύχρηστο, και δεν χρειάζεται να ειναι κανείς "οξύνους"
Είναι σίγουρα το Λινουξ της “Γιαγιάς”
Δοκιμάστε το και θα μείνεται έκπληκτοι.[b]
Έχει επεξεργασθεί από τον/την npap στις Τετ Φεβ 10, 2010 5:01 am, 2 φορές συνολικά
ΣΧΟΛΙΝΟΥΞ
Sxolinux
Άλλη μιά εξαιρετική δουλειά στο Ελληνικό Λίνουξ .
Το Sxolinux 2009 είναι μια έκδοση για χρήση απο μαθητές του δημοτικού και του Γυμνασίου.
Περιέχει σε μορφή PDF διδακτέα ύλη ορισμένων τάξεων με δυνατότητα εκτύπωσης.
Επι πλέον συμπεριλαμβάνει πολλά άλλα προγράμματα για διασκέδαση, όπως το TuxPaint και
παιχνίδια, γνωστά στους χρήστες διανομών που βασίζονται στο Ubuntu.
Το Open Office είναι επίσης εδώ, όπως καί το Gimp και το Scribus
Συγχαρητήρια στο Team που εργάστηκε αρκετά για να παρουσιάσει στην Ελληνική γλώσσα μια δουλειά που δεν έχει να ζειλέψει τίποτα από τις αντίστοιχες ξένες εκδόσεις αυτού του τύπου.
Άλλη μιά εξαιρετική δουλειά στο Ελληνικό Λίνουξ .
Το Sxolinux 2009 είναι μια έκδοση για χρήση απο μαθητές του δημοτικού και του Γυμνασίου.
Περιέχει σε μορφή PDF διδακτέα ύλη ορισμένων τάξεων με δυνατότητα εκτύπωσης.
Επι πλέον συμπεριλαμβάνει πολλά άλλα προγράμματα για διασκέδαση, όπως το TuxPaint και
παιχνίδια, γνωστά στους χρήστες διανομών που βασίζονται στο Ubuntu.
Το Open Office είναι επίσης εδώ, όπως καί το Gimp και το Scribus
Συγχαρητήρια στο Team που εργάστηκε αρκετά για να παρουσιάσει στην Ελληνική γλώσσα μια δουλειά που δεν έχει να ζειλέψει τίποτα από τις αντίστοιχες ξένες εκδόσεις αυτού του τύπου.
Απ: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΙΝΟΥΞ
Κατατοπιστικότατος ο npap.
'Οντως,έχοντας δοκιμάσει Monomaxos από την πρώτη έως και την τελευταία έκδοση,μόνο καλά λόγια έχω να πω.
Πληρέστατο,και με features τα οποία το κάνουν φοβερό εργαλείο.
Το oxinus απλά το έχω σε dvd και το έχω δει λίγο,αλλά και αυτό είναι μια πολύ καλή προσπάθεια στο χώρο του Linux στην Ελλάδα.
'Οντως,έχοντας δοκιμάσει Monomaxos από την πρώτη έως και την τελευταία έκδοση,μόνο καλά λόγια έχω να πω.
Πληρέστατο,και με features τα οποία το κάνουν φοβερό εργαλείο.
Το oxinus απλά το έχω σε dvd και το έχω δει λίγο,αλλά και αυτό είναι μια πολύ καλή προσπάθεια στο χώρο του Linux στην Ελλάδα.
sdim- Linux Master
- Αριθμός μηνυμάτων : 212
Ημερομηνία εγγραφής : 10/02/2010
Τόπος : Αθήνα
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΙΝΟΥΞ
Θα συμφωνήσω πως ο Μονομάχος είναι από τις καλύτερες ελληνικές διανομές σε αντίθεση με άλλες ελληνικές που έχω δοκιμάσει και δεν "έλεγαν κ πολλα"...
giorgos125- Νέο Linux Μέλος
- Αριθμός μηνυμάτων : 6
Ημερομηνία εγγραφής : 08/02/2010
Παρόμοια θέματα
» ΛΙΝΟΥΞ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ. (ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ)
» Προσκληση απο τον Αθηναικο Συλλογο Φιλων Λινουξ
» ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ SXOLINUX
» Νέο ελληνικό site linux Mint
» linux mint ελληνικο forum
» Προσκληση απο τον Αθηναικο Συλλογο Φιλων Λινουξ
» ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ SXOLINUX
» Νέο ελληνικό site linux Mint
» linux mint ελληνικο forum
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δευ Αυγ 30, 2010 10:36 am από sdim
» ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ
Δευ Αυγ 30, 2010 9:10 am από giorgostriant
» ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Δευ Αυγ 30, 2010 1:52 am από giorgostriant
» Μεταφορά του φόρουμ...!!!
Κυρ Αυγ 29, 2010 11:35 am από giorgostriant
» denuparxei.info Ανανεωμένος διαδυκτιακός πολυχώρος...!!!
Κυρ Αυγ 29, 2010 9:02 am από per
» Έχασα τα εικονίδια ελέγχου,,,,
Σαβ Αυγ 28, 2010 8:41 am από gvhools
» AVIAddXSub-Δεν ανοιγει με το Wine αν βρισκεται στο partition του Mint
Παρ Αυγ 27, 2010 11:08 am από versys650gr
» πάνελ (panel)
Παρ Αυγ 27, 2010 9:46 am από Constantinos
» Προβλημα με τον grub
Πεμ Αυγ 26, 2010 6:00 pm από sdim