GREEK LINUX MINT FORUM
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Πρόσφατα Θέματα
» HP Photosmart C3180 πως σκαναρει?
Καμιά πρόταση για αγορά Laptop-notebook EmptyΔευ Αυγ 30, 2010 10:36 am από sdim

» ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ
Καμιά πρόταση για αγορά Laptop-notebook EmptyΔευ Αυγ 30, 2010 9:10 am από giorgostriant

» ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Καμιά πρόταση για αγορά Laptop-notebook EmptyΔευ Αυγ 30, 2010 1:52 am από giorgostriant

» Μεταφορά του φόρουμ...!!!
Καμιά πρόταση για αγορά Laptop-notebook EmptyΚυρ Αυγ 29, 2010 11:35 am από giorgostriant

» denuparxei.info Ανανεωμένος διαδυκτιακός πολυχώρος...!!!
Καμιά πρόταση για αγορά Laptop-notebook EmptyΚυρ Αυγ 29, 2010 9:02 am από per

» Έχασα τα εικονίδια ελέγχου,,,,
Καμιά πρόταση για αγορά Laptop-notebook EmptyΣαβ Αυγ 28, 2010 8:41 am από gvhools

» AVIAddXSub-Δεν ανοιγει με το Wine αν βρισκεται στο partition του Mint
Καμιά πρόταση για αγορά Laptop-notebook EmptyΠαρ Αυγ 27, 2010 11:08 am από versys650gr

» πάνελ (panel)
Καμιά πρόταση για αγορά Laptop-notebook EmptyΠαρ Αυγ 27, 2010 9:46 am από Constantinos

» Προβλημα με τον grub
Καμιά πρόταση για αγορά Laptop-notebook EmptyΠεμ Αυγ 26, 2010 6:00 pm από sdim

Ψηφοφορία

Ψηφοφορία για την πορεία και εξέληξη του LINUX MINT

Καμιά πρόταση για αγορά Laptop-notebook I_vote_lcap26%Καμιά πρόταση για αγορά Laptop-notebook I_vote_rcap 26% [ 50 ]
Καμιά πρόταση για αγορά Laptop-notebook I_vote_lcap46%Καμιά πρόταση για αγορά Laptop-notebook I_vote_rcap 46% [ 90 ]
Καμιά πρόταση για αγορά Laptop-notebook I_vote_lcap29%Καμιά πρόταση για αγορά Laptop-notebook I_vote_rcap 29% [ 56 ]

Σύνολο Ψήφων : 196

official forum
 forum
Κοινωνική Δικτύωση

Κοινωνική Δικτύωση reddit      

Bookmark and share the address of linux mint forum on your social bookmarking website

Επισημάνετε και μοιραστείτε την διεύθυνση του GREEK LINUX MINT FORUM στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σας

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Καμιά πρόταση για αγορά Laptop-notebook

+2
versys650gr
gvhools
6 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Καμιά πρόταση για αγορά Laptop-notebook Empty Καμιά πρόταση για αγορά Laptop-notebook

Δημοσίευση  gvhools Δευ Αυγ 16, 2010 10:55 am

Την καλησπέρα μου σε όλη την κοινότητα.
Θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας σχετικά με την αγορά Laptop ή notebook...
Όπως επίσης αν έχετε ακούσει για την δυνατότητα αγοράς τους χωρίς εγκατεστημένο λογισμικό..

gvhools
gvhools
Linux Μέλος
Linux Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 33
Ημερομηνία εγγραφής : 09/06/2010
Τόπος : @ Athens

http://www.agentsgr.info/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Καμιά πρόταση για αγορά Laptop-notebook Empty Απ: Καμιά πρόταση για αγορά Laptop-notebook

Δημοσίευση  versys650gr Τρι Αυγ 17, 2010 10:55 am

Δεν ξερω αλλα βολευει να αγορασεις λαπτοπ χωρις λειτουργικο?
Επειδη το λειτουργικο που εχουν τα λαπτοπ ειναι συνηθως recovery,
δηλαδη ειναι για επαναφορα και εχουν εξαρχης ενσωματωμενα ολα τα drivers για το συγκεκριμενο
μοντελο που θα αγορασεις.
Τωρα θα μου πεις,drivers δεν θα βρεις?Κανεις αναζητηση και τα κανεις εγκατασταση μετα.

Για ριξε μια ματια σε αυτο

και εδω για netbook 11,6
Παντως για κατω απο 11,6 ιντσες εγω δεν θα αγοραζα με τιποτα,
θα βγαζεις τα ματια σου μετα για να το δουλεψεις.

versys650gr
versys650gr
Linux Master
Linux Master

Αριθμός μηνυμάτων : 176
Ημερομηνία εγγραφής : 22/02/2010
Τόπος : Κομοτηνη

Καμιά πρόταση για αγορά Laptop-notebook Empty Απ: Καμιά πρόταση για αγορά Laptop-notebook

Δημοσίευση  sdim Τρι Αυγ 17, 2010 4:30 pm

Πέρσι πήρα ένα notebook Toshiba Satellite L300-20M και μπορώ να πω ότι είναι ΟΚ.
Υπάρχει εγγύηση για διάφορα πράγματα (μέχρι αντικατάσταση),και το έχω δοκιμάσει με Mint Gnome & XFCE και Ubuntu, με τα οποία τα πάει περίφημα.
Η τιμή του πέρσι ήταν γύρω στα €450.Το προτείνω ανεπιφύλακτα.
sdim
sdim
Linux Master
Linux Master

Αριθμός μηνυμάτων : 212
Ημερομηνία εγγραφής : 10/02/2010
Τόπος : Αθήνα

Δημοσίευση  pisons Τρι Αυγ 17, 2010 9:08 pm

Δες και αυτό

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900589

τώρα για χωρίς λογισμικό γίνεται αλλά όλες οι εταιρείες έχουν προ εγκατεστημένα τα παράθυρα θα πρέπει να το πάρεις έτσι και μετά να αρχίσεις έναν τηλεφωνικό αγώνα για να πάρεις τα λεφτά σου πίσω (γύρο στα 50 € ) από ένα λειτουργικό που πλήρωσες (αναγκαστικά) αλλά δεν χρησιμοποίησες

pisons
Νέο Linux Μέλος
Νέο Linux Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 26/06/2010

Δημοσίευση  pisons Τρι Αυγ 17, 2010 10:10 pm

Δες και αυτό είναι κατατοπιστικό για το τη πρέπει να γίνει

http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=4&t=9562&hilit=%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC+%CE%BB%CE%B1%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%80

pisons
Νέο Linux Μέλος
Νέο Linux Μέλος

Δημοσίευση  versys650gr Τετ Αυγ 18, 2010 9:31 am

pisons έγραψε:Δες και αυτό είναι κατατοπιστικό για το τη πρέπει να γίνει

http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=4&t=9562&hilit=%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC+%CE%BB%CE%B1%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%80

Αρκετα μεγαλη μανουρα χρειαζεται,αλλα αν το παρεις πατριωτικα το θεμα οντως
γιατι να σε βαζουν με το ζορι να αγορασεις windows?
Παρανομο ειναι.
Αξιζει αν καποιος δεν θελει να ασχοληθει καθολου με windows να κανει τις σχετικες διαδικασιες
να σπασει σιγα σιγα το μονοπωλιο.
versys650gr
versys650gr
Linux Master
Linux Master

Δημοσίευση  pisons Τετ Αυγ 18, 2010 11:22 pm

Όταν ο μέσος χρήστης χρησιμοποιεί για ευκολία το παράθυρα γιατί έτσι του έχουνε μάθει, μην περιμένεις να αλλάξουν πολλά.

pisons
Νέο Linux Μέλος
Νέο Linux Μέλος

Δημοσίευση  gvhools Πεμ Αυγ 19, 2010 4:40 pm

εγώ τουλάχιστον θα το τραβήξω μέχρι τέλους..
μας υποχρεώνουν να πληρώνουμε ένα λογισμικό που δεν το θέλουμε και σε περίπτωση που κάνεις κάποιο φορμάτ(δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα) δεν σε καλύπτει και η εγγύηση!!!
Με λίγα λόγια,νταβατζή δεν είχα και νταβατζή βρήκα.Να πως καταφέρνει να είναι πρώτη στα οικονομικά η MS...!!
Από σήμερα ξεκινάω το ψάξιμο,θα πάω σε όσα καταστήματα μπορώ.
σε καμία περίπτωση δεν θα ζητήσω εξηγήσεις από κάποιον υπάλληλο,δεν φταίει σε τίποτα,την δουλεία του κάνει!

θα σας ενημερώσω και για το αποτέλεσμα.
gvhools
gvhools
Linux Μέλος
Linux Μέλος

Δημοσίευση  sdim Πεμ Αυγ 19, 2010 5:47 pm

Στα laptop που κυκλοφορύν στην αγορά,υπάρχει ήδη προεγκατάσταση Windows 7.Αυτό σημαίνει πως μόλις ανοίξεις το laptop,ξεκινάς εσύ την εγκατάσταση του λειτουργικού,το οποίο όμως προϋπάρχει στο recovery partition.Δεν νομίζω να πετύχει κάποιος κάτι,σ' αυτό...
Πώς να πουλήσουν ένα laptop που ήδη έχει Windows,χωρίς αυτά;
Γι αυτό,και το αδιέξοδο,σ' αυτό το θέμα.
Αυτά είναι συμφωνίες μεταξύ εταιριών...
sdim
sdim
Linux Master
Linux Master

Δημοσίευση  gvhools Πεμ Αυγ 19, 2010 6:38 pm

Στα laptop που κυκλοφορύν στην αγορά,υπάρχει ήδη προεγκατάσταση Windows 7.Αυτό σημαίνει πως μόλις ανοίξεις το laptop,ξεκινάς εσύ την εγκατάσταση του λειτουργικού,το οποίο όμως προϋπάρχει στο recovery partition.Δεν νομίζω να πετύχει κάποιος κάτι,σ' αυτό...
Πώς να πουλήσουν ένα laptop που ήδη έχει Windows,χωρίς αυτά;

Συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν νομίζω ότι έχω και κάτι να χάσω.
Μπορεί να ταλαιπωρηθώ αλλά κάποια στιγμή θα βγάλω άκρη.Δεν έχω την διάθεση να τα παρατήσω,τουλάχιστον έτσι έχω μάθει από την δουλεία μου!
gvhools
gvhools
Linux Μέλος
Linux Μέλος

Δημοσίευση  vassilianna Σαβ Αυγ 21, 2010 5:06 pm

στο e-shop υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλεις υπολογιστή χωρίς λειτουργικό (βασικά υποτίθεται ότι το παραγγέλνεις custom). Δες εδώ.
vassilianna
vassilianna
Linux Master
Linux Master

Αριθμός μηνυμάτων : 175
Ημερομηνία εγγραφής : 18/05/2010
Τόπος : στο άπειρο (και ακόμα παραπέρα)

Δημοσίευση  Constantinos Σαβ Αυγ 21, 2010 5:22 pm

gvhools έγραψε:
Συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν νομίζω ότι έχω και κάτι να χάσω.
Μπορεί να ταλαιπωρηθώ αλλά κάποια στιγμή θα βγάλω άκρη.Δεν έχω την διάθεση να τα παρατήσω,τουλάχιστον έτσι έχω μάθει από την δουλεία μου!

Στα δινουν τα χρηματα, μα υπολογισε πως κανουν γυφτιες και στη καλυτερη να παρεις 50 ευρω,
Και ποιος σας ειπε πως δεν υπαρχουν καταστηματα που εχουν προεκατεστημενο Linux σε pc που πουλανε?
Exoυμε ηδη προβαλλει το AMD-shop που αυτο ακριβως κανει:
Υπολογιστες με προεγκατεστημενο Linux!
Μαλιστα εξασφαλισαμε και μια εκπτωση για οσους πανε μεσω του YAGLB!
Απλα πειτε τους πως τους μαθατε απο εκει....

Υ.Γ: ΜΗ ντρεπεστε αν ξερετε μαγαζια με προεγκατεστημενο Linux να τα γραφετε εδω.
ΔΕΝ θα εκληφθει ουτε ως σπαμ, ουτε ως μαυρη διαφημιση. Επιβαλλεται θα ελεγα!
Constantinos
Constantinos
LINUX PERFECT (Mod)
LINUX PERFECT (Mod)

Αριθμός μηνυμάτων : 42
Ημερομηνία εγγραφής : 11/02/2010
Τόπος : Στο παγκακι

http://yaglb.com

Δημοσίευση  versys650gr Κυρ Αυγ 22, 2010 5:29 am

Ωραια κινηση του AMD-shop Constantinos,αλλα πολυ μεμονωμενη.
Δηλαδη γιατι μονο στις 10,1 ιντσες?
Που παρεπιπτοντως εμενα δεν μου αρεσουν καθολου.
Επειδη εχουμε στο σπιτι και μαθητικο netbook.
Πηρα 11,6 ιντσες και θεωρω οτι πιο μικρο
σε ιντσες ειναι αρκετα αβολο να το δουλεψεις.
Εκτος αν σου δινει την δυνατοτητα να αγορασεις και σε αλλες ιντσες
χωρις τα window$.
versys650gr
versys650gr
Linux Master
Linux Master

Δημοσίευση  sdim Κυρ Αυγ 22, 2010 5:38 am

Και ποιος σας ειπε πως δεν υπαρχουν καταστηματα που εχουν προεκατεστημενο Linux σε pc που πουλανε?
Ρε παιδιά,να εξηγήσουμε κάτι:
Είμαστε όλοι σύμμαχοι σε αυτό,δεν καθόμαστε απλά να αποδεχθούμε την πώληση pc's/laptops/netbooks με Windows ως ένα γεγονός που δεν μπορεί να αλλάξει λέγοντας "τι να κάνουμε...;'Ετσι είναι...".Αντιθέτως...
Χάρηκα ιδιαιτέρως όταν σε γνωστό κατάστημα πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών είδα netbook να τρέχει Ubuntu,και φυσικά να είναι σε ανταγωνιστικότατη τιμή σχετικά με τα άλλα.Αποτελεί μια αχτίδα ελευθερίας και επιλογής,να μπορεί κάποιος, δηλαδή, να επιλέξει τι λειτουργικό θα έχει το pc του.
Απλά εξέφρασα την πραγματικότητα,η οποία λέει πως αν πας να ζητήσεις πίσω τα λεφτά του προεγκατεστημένου λειτουργικού (Windows 7,δηλαδή,στην πλειοψηφία τους πια),όπως σωστά αναφέρατε θα πάρετε ένα μικρό ποσό που δεν αντικατοπτρίζει τα χρήματα που αποτελούν μέρος της συνολικής αγοράς (περίπου €100).Και πάλι κοροϊδία αποτελεί...Θα πρέπει οι προσπάθειες να συντονιστούν ώστε τα pc με Linux λειτουργικά και Open Source/Free Software να προωθούνται σε κάποιο ποσοστό,μέχρι να μάθει ο κόσμος ότι υπάρχει και κάτι άλλο,εξ' ίσου αξιόπιστο (ίσως και παραπάνω) με τα Windows,και μάλιστα δίχως την υποχρέωση να ξοδεύει λεφτά για τη συντήρησή του,και με έναν ολόκληρο κόσμο πίσω του,να το στηρίζει.Αν ο κόσμος καταλάβει αυτήν την τελευταία ιδέα,νομίζω πως οι απόψεις και οι νοοτροπίες θα αλλάξουν.
sdim
sdim
Linux Master
Linux Master

Δημοσίευση  Constantinos Κυρ Αυγ 22, 2010 2:13 pm

Ναι δικιο εχεις Sdim, αν τα 100 ευρω δε νομιζω, λιγοτερα δινουν και με καποια φασαρια πριν εδω οι πιο πολλοι (Ελλας η χωρα του Λαμογιου και της Διαφθορας, αλλωστε).
Γι' αυτο ακριβως και προτεινουμε μαγαζι9α με προεγκατεστημενο Linux.
To δε AMD-shop εχει καθε ειδους μηχανημα, τα παντα και με Linux.
Ηδη εχω παραγγειλει εν αμικρο κτηνος σταθερο desktop απο εκει.
Constantinos
Constantinos
LINUX PERFECT (Mod)
LINUX PERFECT (Mod)

Αριθμός μηνυμάτων : 42
Ημερομηνία εγγραφής : 11/02/2010
Τόπος : Στο παγκακι

http://yaglb.com

Δημοσίευση  vassilianna Κυρ Αυγ 22, 2010 2:49 pm

και εγώ έχω δει Η/Υ με linux και μάλιστα σε γνωστό κατάστημα (κωτσόβολος ή multirama). Μπορεί να μην τους προωθούν, αλλά τουλάχιστον έχουν αρχίσει και υπάρχουν! Ίσως αυτή να είναι η αυγή μιας επανάστασης της γενιάς Ζ ή της alpha (της επόμενης δηλαδή), που αποκαλούνται γενιές ίντερνετ
vassilianna
vassilianna
Linux Master
Linux Master

Αριθμός μηνυμάτων : 175
Ημερομηνία εγγραφής : 18/05/2010
Τόπος : στο άπειρο (και ακόμα παραπέρα)

Επιστροφή στην κορυφή

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης