Πρόσφατα Θέματα
Κορυφαίοι συγγραφείς
sdim | ||||
giorgostriant | ||||
versys650gr | ||||
vassilianna | ||||
npap | ||||
Constantinos | ||||
marlene | ||||
terravoice | ||||
gvhools | ||||
DrossTheBoss |
Άλλα φόρουμ-blog linux
www.linuxformat.grwww.athlug.gr
www.ellak.gr
http://forum.hellug.gr/
http://kigka.blogspot.com/
Κοινωνική Δικτύωση
Bookmark and share the address of linux mint forum on your social bookmarking website
Επισημάνετε και μοιραστείτε την διεύθυνση του GREEK LINUX MINT FORUM στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σας
Αναζήτηση
Επιλογή διανομής
2 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Επιλογή διανομής
Καλησπέρα, είμαι νέος στο forum γι αυτό ζητάω συγνώμη αν κάνω σε λάθος μέρος το topic μου,
έχω ένα λάπτοπ(3gb ram, amd turion64 2.00ghz) και έχω τα windows 7,
μαζί με αυτά θα ήθελα να προσθέσω άλλα 2 λειτουργικά linux,
θα ήθελα να με βοηθήσετε να επιλέξω ανάμεσα σε αυτά:
Linux Mint 8 main edition, linux mint 8 kde edition, linux mint fluxbox edition,
backtrack 4,
μάλλον το backtrack θα μπεί σίγουρα,οπότε περιμένω ιδέες για τα υπόλοιπα,
ευχαριστώ εκ των προτέρων
έχω ένα λάπτοπ(3gb ram, amd turion64 2.00ghz) και έχω τα windows 7,
μαζί με αυτά θα ήθελα να προσθέσω άλλα 2 λειτουργικά linux,
θα ήθελα να με βοηθήσετε να επιλέξω ανάμεσα σε αυτά:
Linux Mint 8 main edition, linux mint 8 kde edition, linux mint fluxbox edition,
backtrack 4,
μάλλον το backtrack θα μπεί σίγουρα,οπότε περιμένω ιδέες για τα υπόλοιπα,
ευχαριστώ εκ των προτέρων
scarface5323- Νέο Linux Μέλος
- Αριθμός μηνυμάτων : 9
Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2010
Απ: Επιλογή διανομής
Φίλε μου εγώ θα σου πρότεινα το gnome περιβάλλον καθαρά από προσωπική επιλογή και προτίμηση. Το μηχάνημα σου είναι δυνατό και δεν θα έχει πρόβλημα ότι και να επιλέξεις. Το fluxbox είναι καλό κ πιο ελαφρύ με ίδιες δυνατότητες αλλά όχι τόσο εντυπωσιακό όπως το gnome ή το kde.
υ.γ. Καλώς ήλθες στο φόρουμ μας.
Ευχαριστώ για την απάντηση,giorgostriant έγραψε:Φίλε μου εγώ θα σου πρότεινα το gnome περιβάλλον καθαρά από προσωπική επιλογή και προτίμηση. Το μηχάνημα σου είναι δυνατό και δεν θα έχει πρόβλημα ότι και να επιλέξεις. Το fluxbox είναι καλό κ πιο ελαφρύ με ίδιες δυνατότητες αλλά όχι τόσο εντυπωσιακό όπως το gnome ή το kde.
όσο αφορά το backtrack να το βάλω ή δεν έχει νόημα?
επίσης άκουσα ότι με 2 διανομές μπορεί να υπάρξει πρόβλημα..
ευχαριστώ και πάλι
Το backtrack το είχα δοκιμάσει παλιά καλή διανομή αλλά δεν λεει και πολλά απλά έχει προεγκατεστημένα διαφορες εφαρμογές για sniffing k hacking .. τα οποία μπορείς να τα βάλεις σε όποια διανομή θες.
Πρόβλημα δεν υπαρχει κανένα αρκει να μην έχεισ πάνω απο 4 λογικά partition σε έναν σκληρό. Εγώ παλιά είχα 6 διανομές linux και τρέχανε όλες μια χαρά βέωαια μου πήρε 10 μέρες μέχρι να μάθω πως να τις βάλω όλες σωστα. Στις 2 και 3 δεν θα έχεις πρόβλημα..
Πρόβλημα δεν υπαρχει κανένα αρκει να μην έχεισ πάνω απο 4 λογικά partition σε έναν σκληρό. Εγώ παλιά είχα 6 διανομές linux και τρέχανε όλες μια χαρά βέωαια μου πήρε 10 μέρες μέχρι να μάθω πως να τις βάλω όλες σωστα. Στις 2 και 3 δεν θα έχεις πρόβλημα..
πάνω απο 4 λογικά η πάνω απο 4 primary? νομίζω Primary δεν μπορώ να φτιάξω πάνω απο 3giorgostriant έγραψε:Το backtrack το είχα δοκιμάσει παλιά καλή διανομή αλλά δεν λεει και πολλά απλά έχει προεγκατεστημένα διαφορες εφαρμογές για sniffing k hacking .. τα οποία μπορείς να τα βάλεις σε όποια διανομή θες.
Οκ ευχαριστώ,giorgostriant έγραψε:Δεν μπορείς πάνω απο 4 λογικά..
2 ερωτήσεις ακόμα έχω αν μπορείς να με βοηθήσεις, α)ποιά η χρήση partition /home, /boot και τα λοιπα?
β) στον grub γιατί τα ονόματα δεν μου φένοντα κανονικά και μου βγάζει κάτι παράξενους χαρακτηρισμούς?
ευχαριστώ
scarface5323 έγραψε:Οκ ευχαριστώ,giorgostriant έγραψε:Δεν μπορείς πάνω απο 4 λογικά..
2 ερωτήσεις ακόμα έχω αν μπορείς να με βοηθήσεις, α)ποιά η χρήση partition /home, /boot και τα λοιπα?
β) στον grub γιατί τα ονόματα δεν μου φένοντα κανονικά και μου βγάζει κάτι παράξενους χαρακτηρισμούς?
ευχαριστώ
Η γνώμη μου είναι να κάνεις ένα partition / άντε το πολύ 2 ένα / και ενα /home . αυτό βοηθάει μόνο στο να έχεις προκαθορισμένο χώρο στο σύστημα / και στον προσωπικό σου /home.Επίσης αν βάλεις 2 διανομές θα μπορούσες να έχεις κοινό /home.
Κατά την εκκίνηση σου βγάζει περίεργα στο grub?
ναι ας πούμε αντί να γράφει "Start Linux Mint" που έχω δεί είναι στα περισσότερα pc βγάζει linux mint 10.20.50 generic... στο "10.20.50" έχει κάτι άλλους αριθμούς που δεν τους θυμάμαι,giorgostriant έγραψε:scarface5323 έγραψε:Οκ ευχαριστώ,giorgostriant έγραψε:Δεν μπορείς πάνω απο 4 λογικά..
ευχαριστώ
Η γνώμη μου είναι να κάνεις ένα partition / άντε το πολύ 2 ένα / και ενα /home . αυτό βοηθάει μόνο στο να έχεις προκαθορισμένο χώρο στο σύστημα / και στον προσωπικό σου /home.Επίσης αν βάλεις 2 διανομές θα μπορούσες να έχεις κοινό /home.
Κατά την εκκίνηση σου βγάζει περίεργα στο grub?
επίσης μου βγάζει αυτή την εγραφή δύο φορές και στην δεύτερη αυτοί οι αριθμοί είναι διαφορετικοί, όποιο και αν πατήσω όμως στα ίδια linux mint με βγάζει..
ευχαριστώ
Ανέβασε το αρχείο /boot/grub/grub.cfg όπου μπορείς ή στείλε μου το στο mail μου είμαι πολύ περίεργος να το δω....γιατί σου βγάζει πολύ περίεργο kernel..
ναι βεβέος, αύριο όμως επειδή μπαίνω απο windows και έχω μια δουλειά..giorgostriant έγραψε:Ανέβασε το αρχείο /boot/grub/grub.cfg όπου μπορείς ή στείλε μου το στο mail μου είμαι πολύ περίεργος να το δω....γιατί σου βγάζει πολύ περίεργο kernel..
Το αρχείο grub.cfg που ανέβασες δείχνει πως είναι εγκατεστημένο ubuntu και όχι mint .
Είναι σίγοθρα δικό σου?
Είναι σίγοθρα δικό σου?
ναι δικό μου είναι, έσβησα τα mint και έβαλα τα ubuntu αλλά και στα ubuntu τα ιδια μου βγάζει γι αυτό ξέχασα να στο αναφέρω στο μύνημα..giorgostriant έγραψε:Το αρχείο grub.cfg που ανέβασες δείχνει πως είναι εγκατεστημένο ubuntu και όχι mint .
Είναι σίγοθρα δικό σου?
Δεν φαίνεται να έχεις κάποιο πρόβλημα στο αρχείο ίσως ο σκληρός σου να έχει πρόβλημα
οκ φίλε ευχαριστώgiorgostriant έγραψε:Δεν φαίνεται να έχεις κάποιο πρόβλημα στο αρχείο ίσως ο σκληρός σου να έχει πρόβλημα
Αν ο grub σου βγάζει :
Ubuntu, Linux 2.6.31-20-generic
Ubuntu, Linux 2.6.31-20-generic (recovery mode)
Ubuntu, Linux 2.6.31-14-generic
Ubuntu, Linux 2.6.31-14-generic (recovery mode)
Memory test (memtest86+, serial console 115200)
indows 7 (loader) (on /dev/sda1)
Τότε όλα είναι μια χαρά και η επιλογή που πρέπει να πατάς είναι η πρώτη , αν σε ενοχλούνε οι άλλες που είναι ο παλιός kernel το recovery mode και το memtest μπορώ να σου πω πως να τα αφαιρέσεις .. θέλει ιδιαίτερη προσοχή βέβαια..
indows 7 (loader) (on /dev/sda1)
Τότε όλα είναι μια χαρά και η επιλογή που πρέπει να πατάς είναι η πρώτη , αν σε ενοχλούνε οι άλλες που είναι ο παλιός kernel το recovery mode και το memtest μπορώ να σου πω πως να τα αφαιρέσεις .. θέλει ιδιαίτερη προσοχή βέβαια..
Ναι βεβαίος και θέλω, θέλω να μείνει μόνο το windows 7 και το πρότο ubuntu,giorgostriant έγραψε:Αν ο grub σου βγάζει :
Windows 7 (loader) (on /dev/sda1)
ευχαριστώ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δευ Αυγ 30, 2010 10:36 am από sdim
» ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ
Δευ Αυγ 30, 2010 9:10 am από giorgostriant
» ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Δευ Αυγ 30, 2010 1:52 am από giorgostriant
» Μεταφορά του φόρουμ...!!!
Κυρ Αυγ 29, 2010 11:35 am από giorgostriant
» denuparxei.info Ανανεωμένος διαδυκτιακός πολυχώρος...!!!
Κυρ Αυγ 29, 2010 9:02 am από per
» Έχασα τα εικονίδια ελέγχου,,,,
Σαβ Αυγ 28, 2010 8:41 am από gvhools
» AVIAddXSub-Δεν ανοιγει με το Wine αν βρισκεται στο partition του Mint
Παρ Αυγ 27, 2010 11:08 am από versys650gr
» πάνελ (panel)
Παρ Αυγ 27, 2010 9:46 am από Constantinos
» Προβλημα με τον grub
Πεμ Αυγ 26, 2010 6:00 pm από sdim